pátek 1. července 2011

Vepřové na paprice

Vepřová plec na paprice


  • 500 g vepřové plece
  • 2 střední cibule
  • 375 g 12% sladké smetany (1 kelímek)
  • 2 čajové lžičky mleté sladké papriky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 kávová lžička mletého pepře
  • 1 kávová lžička kmínu
  • 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 5 polévkových lžic slunečnicového oleje nebo sádla


Jak na to  

- osmahnout cibuli, nasypat maso, krátce zprudka orestovat
- vmíchat sůl, pepř a kmín, na mírném plameni dusit ve vlastní šťávě do vyvaření vody
- vmíchat papriku, zalít vodou, 20 minut vařit doměkka
- zahustit moukou rozmíchanou ve smetaně, 10 - 15 minut povařit
.

Cibuli nakrájíme na drobnější kostičky.
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky.

V hrnci rozehřejeme olej nebo sádlo.
Nasypeme cibuli, 8 - 10 minut na mírném plameni restujeme.
Jakmile začne cibule zlátnout, přidáme na kostky nakrájenou plec.

Zprudka krátce opečeme.

Snížíme teplotu.
Vmícháme sůl, pepř a kmín.
Dusíme ve vlastní šťávě bez zakrytí, občas promícháme.
Za 10 - 15 minut se vyvaří voda, kterou pustilo maso. Na dně hrnce zbude jenom tuk.



Vmícháme papriku.
Zalijeme 750 mililitry horké vody nebo vývaru.
Zakryté dusíme 20 minut na mírném plameni.

Ve smetaně důkladně rozmícháme 2 zarovnané polévkové lžíce polohrubé mouky a za stálého míchání vlijeme do hrnce.
Pokud si chceme být jistí, že se nevytvoří hrudky, vlijeme přes cedník.

Ještě 10 - 15  minut povaříme.
Podle potřeby přisolíme.



Podáváme s knedlíkem kynutým, houskovým nebo hrnkovým.


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat