neděle 25. listopadu 2012

Plněný Hermelín

Plněný Hermelín nebo Camembert



Rozpis pro naplnění 1 kusu Hermelínu/Camembertu.

  • 20 g jader vlašských ořechů (4 celá jádra středně velkých)
  • 1 stroužek česneku
  • 10 g másla
  • baby špenát, petrželka, majoránka...
  • sůl, pepř

Jak na to

- sýr rozpůlit a vydlabat
- vydlabanou hmotu spojit s máslem, přidat vlašské ořechy, česnek a nasekané bylinky
- osolit, opepřit
- vrátit zpět do sýru, přiklopit, zabalit, nechat v lednici rozležet
 
.

Bylinky nebo pár lístků baby špenátu opláchneme, osušíme a pokrájíme na menší kousky.
Česnek prolisujeme nebo utřeme.
Jádra vlašských ořechů nasekáme nebo nastrouháme.

Sýr v půlce rozkrojíme a opatrně, abychom neporušili stěny, vydlabeme.
Obal od sýra nevyhazujeme, bude se hodit na opětovné zabalení po naplnění.


Vydlabané vnitřky dáme do mísy společně se změklým máslem, utřeným česnekem, špenátem/bylinkami a ořechy.
Lehce osolíme a podle chuti opepříme.
Pomocí vidličky dobře promícháme.

Náplň vrátíme zpět do vydlabaných půlek.
Obě půlky spojíme, zabalíme, necháme v chladu rozležet.
Před podáváním rozkrájíme na trojúhelníčky.





TIP!  Ořechy můžeme nahradit třeba sušenými rajčaty, olivami, šunkou...



Přejít na seznam receptů    

Žádné komentáře:

Okomentovat