čtvrtek 20. prosince 2012

Nakládaný Hermelín

Nakládaný Hermelín nebo Camembert



Rozpis pro 16 kusů Hermelínu nebo Camembertu. 

  • 16 ks 100g Hermelínu/Camembertu
  • 1000 ml olivového nebo slunečnicového oleje
  • 4 větší cibule
  • beraní rohy, feferonky, nakládané papriky
  • 8 - 16 stroužků česneku
  • 4 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 1 čajová lžička hořčičného semínka
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • mletý pepř, mletá paprika 


Jak na to

- Hermelín/Camembert rozkrojit, podle chuti okořenit, přidat česnek, papriku, přiklopit
- naskládat do nádoby, prokládat cibulí, bobkovými listy a beraními rohy
- v oleji rozmíchat koření, nalít
- několik dní nechat v chladu rozležet
.


Cibuli a chilli papričky nakrájíme na kolečka, česnek na plátky.
V 500 mililitrů oleje rozmícháme tymián, hořčičné semínko, nové koření a celý pepř.
Než připravíme sýry, necháme za občasného promíchání stát v pokojové teplotě.

Hermelíny/Camemberty podélně rozkrojíme.
Jednu nebo obě půlky posypeme mletým pepřem a mletou paprikou, pro ostřejší variantu zvolíme papriku pálivou nebo rovnou chilli koření.

Přidáme plátky česneku, popřípadě i 1 - 2  kolečka chilli papričky.


Sýry opět přiklopíme.

Na dno plastové dobře uzavíratelné misky nebo čtyřlitrové sklenice se šroubovacím uzávěrem nasypeme pár koleček cibule a bobkový list.

Začneme rovnat sýry.
Prokládáme cibulí, beraními rohy, nakládanou paprikou a bobkovým listem.
Podle chuti můžeme také přidat 1 - 2 feferonky.
Po naplnění nádoby do 3/4 zalijeme částí připraveného oleje.

Pokračujeme v rovnání a prokládání.
Na závěr dolijeme zbytkem oleje tak, aby byly všechny sýry ponořené.

Na několik dní uložíme do chladna.
Alespoň dva!

2 - 3 hodiny před servírováním necháme sýry "rozdýchat" v pokojové teplotě.
Podáváme s pečivem.
 




TIP!  Po naplnění můžeme k Hermelínům přidat snítku čerstvého rozmarýnu.

TIP!!  Na naložení je vhodnější širší nádoba než sklenice. Pokud máme dobře uzavíratelnou nižší obdélníkovou nebo čtvercovou, tak určitě bude lepší.
Sýry se budou lépe vyndávat.
Při případném převozu, třeba na oslavu Silvestra, dobře uzavřeme!!!




Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat