pondělí 21. dubna 2014

Grilovaný kozí sýr s vařenou červenou řepou

Grilovaný kozí sýr na plátcích vařené červené řepy


Rozpis na 2 porce. 

  • 2 středně velké červené řepy
  • 200 g kozího sýra
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 3 - 4 čajové lžičky balzamikového octa
  • 1 polévková lžíce piniových semínek
  • 1 čajová lžička soli
  • směs zelených salátů

Jak na to  

- uvařenou řepu nakrájet na plátky, upražit piniová semínka
- plátky řepy potřít olivovým olejem, pokapat balzamikovým octem
- naporcovaný sýr ogrilovat, posadit na řepu
.

Skvělá kombinace s jednou společnou vlastností. Jak řepa tak i kozí sýr mají vášnivé zastánce, ale i radikální odpůrce.
Pro fajnšmekry z první skupiny přináší jejich spojení úžasný chuťový zážitek.


Řepu omyjeme, vložíme do osolené vody. Přivedeme k varu, teplotu stáhneme, zakryjeme poklicí.
Na mírném plameni uvaříme doměkka.
Za hodinu a půl až dvě bude řepa hotová, záleží na velikosti bulvy.
Slijeme vodu, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky.

Oblíbený kozí sýr naporcujeme, vložíme pod gril.
Hlídáme, některé druhy jsou ihned rozpuštěné!
Pokud není k dispozici gril, můžeme nechat rozehřát na pánvi nebo v troubě.

Na suché rozehřáté pánvi opražíme piniová semínka.
Do dvou minut budou zbarvená a rozvoní se.
Pozor na přepálení, mícháme, hlídáme.
 
Plátky řepy rozložíme na talíř, potřeme olivovým olejem, pokapeme balzamikovým octem.
Na řepu posadíme grilovaný kozí sýr, ozdobíme praženými piniovými semínky.
Doplníme směsí oblíbených salátů, podáváme s bagetou.



Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat