pondělí 1. září 2014

Bruschetta Caprese s pestem a olivami

Bruschetta Caprese s bazalkovým pestem a olivami


Rozpis na jednu porci.

  • 1 plátek chleba - toastový, celozrnný, ale i veka...
  • 2 čajové lžičky bazalkového pesta
  • 2 - 3 olivy, malé rajče, kousek mozzarelly
  • pár kapek olivového oleje
  • sůl, pepř


Jak na to  

- plátek opečeného chleba potřít bazalkovým pestem, přidat nakrájená rajčata, mozzarellu a olivy
- zakápnout olivovým olejem, osolit, opepřit
.

Jednoduchá osvěžující svačina nebo večeře.


Příprava

Rajčata opláchneme a osušíme, nakrájíme je na kostičky.
Mozzarellu i olivy důkladně scedíme a pokrájíme.
Chleba opečeme na grilu nebo pánvi, v troubě nebo v toustovači.
Opékáme na sucho nebo použijeme velice malé množství másla nebo oleje. 


Servírování

Opečený plátek potřeme bazalkovým pestem.
Přidáme pokrájené rajče, mozzarellu a olivy.
Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
Podáváme.


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat