pondělí 29. června 2015

Slané tyčky z listového těsta

Slané tyčky z listového těsta


  • 300 g listového těsta
  • 1 vejce
  • 1 polévková lžíce hladké mouky na podsypání
  • hrubozrnná sůl, mák, kmín, slunečnicová nebo sezamová semínka ...

Jak na to  

- rozválet těsto na velikost plechu
- přenést na rovný plech vyložený pečicím papírem
- rádýlkem rozkrájet, potřít rozšlehaným vejcem, posypat mákem, kmínem, semínky ...
- posypat hrubozrnnou solí
- péct cca 12 minut při 200 °C dozlatova

.

Rychle hotové malé pohoštění k vínu, pivu nebo jen tak.

Na rovný plech o rozměru 30 x 40 centimetrů položíme pečicí papír, v hrnku rozšleháme vajíčko.

Zapneme troubu, nastavíme na 200 °C.

Pracovní desku jemně posypeme hladkou moukou.
Listové těsto rozválíme, přeneseme na plech.
Lehce namotáme na váleček a nad plechem rozvineme.

Zarovnáme kraje, rozkrájíme podélně na zhruba dvoucentimetrové pásky, příčně na třetiny nebo čtvrtiny.


Potřeme rozšlehaným vajíčkem, podle chuti a preferencí zvolíme posyp kmínem, mákem, sezamovým nebo slunečnicovým semínkem...

Na závěr posypeme hrubozrnnou solí.
Pečeme 10 - 12 minut dozlatova.






TIP!  Na rovnoměrné rozkrajování rozválených těst doporučuji rozřezat ohebné plastové prkénko na různé rozměry.
Ideální jsou ta z Ikea.

TIP!!  Tyčky můžeme také posypat strouhaným sýrem nebo nadrobno pokrájenou slaninou, šunkou...


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat