úterý 1. prosince 2015

Vánoční cukroví - kokosky I.

Kokosky z celých vajec

Péct ideálně 3 týdny před Štědrým dnem.


Množství na jeden plech.

  • 200 g strouhaného kokosu
  • 150 g cukru moučky
  • 2 vejce
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 1 polévková lžíce šťávy z citronu

Jak na to  

- v míse smíchat strouhaný kokos s prosetým cukrem moučkou, přidat celá vejce, rum a šťávu z citronu
- dobře promíchat, navlhčenými konečky prstů vytvarovat, pokládat na pečicí papír
- péct 10 - 12 minut při 160 °C do zrůžovění
.


Zapneme troubu, nastavíme na 160 °C.

Do mísy nasypeme kokos a prosetý cukr moučku, promícháme.
Přidáme 2 celá vejce, šťávu z citronu a rum.
Rukama dobře zpracujeme.
Plech vyložíme pečicím papírem.
K ruce si dáme menší misku s vodou, lehce smáčíme konečky prstů a tvarujeme hromádky velké zhruba jako vlašský ořech, rovnáme na pečicí papír.
Pečeme 10 - 12 minut do zrůžovění.





TIP!  Nepovedené nebo polámané kousky dáváme do jedné misky. Přidáváme i z pečení ostatních druhů, patří sem i zbytky krémů a polevy.
Po skončení vánočního pečení, v týdnu před Štědrým dnem, vše smícháme, podle potřeby přidáme nastrouhané piškoty, rum nebo máslo a vytvarujeme kuličky.
Můžeme je obalit v kokosu, kakau, mletých oříšcích nebo nechat bez obalení. A máme další, nepečené cukroví.


Další recepty na vánoční cukroví:

Vanilkové rohlíčky
Linecké slepované
Pracny neboli medvědí tlapky
Plněné ořechy
Marokánky
Perníčky
Slepované tyčky - banánky
Kokosová nepečená piškotová roláda
Úlky
Oreo nepečené kuličky
Kokosové rohlíčky

Přejít na seznam receptů
 


Žádné komentáře:

Okomentovat